Təbii üsulla dişləri necə ağartmaq olar?
10.5.2013

Hər kəs ağ və işıltılı gülümsəməyə sahib olmaq istəyir. Ancaq çay və siqaret və.s dişlərə təsir edir və xarab olmasını sürətləndirir.

Bu qidalar dişləri ağardır

Çiyələk: Gözəl dadı və xoş qoxusu ilə yanaşı çiyələk dişlər üzərində ağardıcı təsir malikdir və ləkə yaranmasının qarşısını alır. Lakin çiyələyin tərkibindəki turşu və şəkərin diş minasına zərər verməməyi üçün yedikdən sonra su için.

Portağal: Bu meyvənin içindən təbii diş məcunu əldə edilir. Həftədə bir neçə dəfə qabıqlarını dişə sürtmək yaxşı təsir edir.

Alma sirkəsi və limon suyu: Dişi ağartmaq üçün istifadə edilən dərmanlar və cihazlar diş minasına zərər verir və çürüklərin yaranmasına yol aça bilər. Buna görə də diqqətli şəkildə istifadə edilməlidir.

Ən sağlam ağardıcı məhsullar lifli qidalardır: Dişlərə ləkə verən bakteriyalardan təmizləyib ağız və diş sağlamlığında vacib rol oynayır. Bunlar: alma, yerkökü və armud ola bilər.

Dişləri güclü etmək üçün

Süd: Çənə sümüklərini gücləndirib diş əti xəstəliyindən qoruyur və kalsiumla zəngindir.

Somon balığı: Uşaqlarda dişlərin inkişafına yardım edir. D vitamini və kalsiumla zəngindir.

C vitamini: C vitamini dişin sərt təbəqəsini gücləndirir və dişləri turşulara qarşı qoruyur və diş əti iltahıbını müalicə edir.

Su: Ağız içini təmizləyici təsiri mübahisə olunmazdır, həmçinin tüpürcək səviyyəsini yüksək tutur.

Brokoli: Diş minası üzərində qoruyucu təbəqə yaradır.

Badam və quru meyvələr: ağızda təmizləyici təsirə malikdir və çirk yaranmasını azaldır.

Çobanyastığı: Bu təbii məhsul ilə dişi fırçalamaq və qarqara etmək ağız sağlamlığı üçün çox vacibdir.

Nanə: Nanə dişləri ağartması ilə birlikdə ağıza təravətləndirici qoxu qazandırır.

Diş həkiminiz dişləri 3 ton ağarda bilər
Dişləri tibbi üsulla daha tez ağartmaq mümkündür. Dişlərdəki rəng dəyişikliyi diş minası üzərində tətbiq edilən ağardıcı məhsullarla həyata keçirilir. Müailəcədən sonra dişlərin rəngi 2-3 ton ağarır. Həkiminin nəzarəti ilə dişlərin ağardılması heç bir zərər vermir. Müalicə zamanı və bir müddət dişlərdə həssaslıq ola bilər. Ancaq həssaslıq keçicidir. Dişlərin ağlığını itirib əvvəlki rəngə çevrilməsi isə qidalanmadan asıldır.

Publika.Az